Writing Studio and Private Library by Andrew Berman

Situated at a quiet woods on Long Island, this cantilevered building was designed for a couple as a private library and writing studio.

The wife, a historian, study or relax in here walking through the trees from their weekend house not far away.

Architects: Andrew Berman Architect
Location: Bellport, New York, USA
Photography: Michael Moran

Writing Studio and Private Library by Andrew Berman 03

Writing Studio and Private Library by Andrew Berman 04

Writing Studio and Private Library by Andrew Berman 06

Writing Studio and Private Library by Andrew Berman 07

Writing Studio and Private Library by Andrew Berman 08

Video Directed by David Vegezzi:

Inspiration from architect:

The building was conceived as a simple structure with a mutable presence in the landscape. It maps a path from the open field, through a doorway at the edge of the woods, to a light filled space set in the tree canopy.