In Suspension Athletic House by Naturehumaine
Posted by

In Suspension Athletic House by Naturehumaine

Located in the heart of the Côte-des-Neiges neighbourhood in Montreal, the “In Suspension” is a cool house renovation project by local firm _naturehumaine for a couple who want a living space for her two athletically inclined children.

Architects: Naturehumaine
Location: Montreal, Quebec, Canada
Photographs: Adrien Williams

In Suspension Athletic House by Naturehumaine

© Adrien Williams

In Suspension Athletic House by Naturehumaine

© Adrien Williams

This 185 sqm two-level house has been divided into three suspended boxes, each box adorned with unfinished plywood panels and contain a bedroom and a bathroom.

In Suspension Athletic House by Naturehumaine

© Adrien Williams

In Suspension Athletic House by Naturehumaine

© Adrien Williams

Thus gaps between these boxes create three double high ceiling spaces which server as a physical exercise room with a pair of gymnastics rings.

In Suspension Athletic House by Naturehumaine

© Adrien Williams

In Suspension Athletic House by Naturehumaine

© Adrien Williams

The whole structure is connected lengthwise by a block that is painted black; the block accommodates different services, including stairways, a shower room and part of the kitchen.

In Suspension Athletic House by Naturehumaine

© Adrien Williams

In Suspension Athletic House by Naturehumaine

© Adrien Williams

Inspiration from architects:

The architectural concept consists in removing the floor currently separating the two levels to create a wide-open space in which two large boxes appear to float in mid-air.


Comments Off on In Suspension Athletic House by Naturehumaine 39 24 June, 2015 Interiors June 24, 2015
comments powered by Disqus