Refurbishment Barn House by PYO arquitectos
Posted by

Refurbishment Barn House by PYO arquitectos

Situated on a steep south facing mountain slope overlooking the valley, the TMOLO House is a refurbishment and extension project of a crumbling house and adjacent barn.

Architects: PYO arquitectos
Location: Parres, Asturias, Spain
Photography: Miguel de Guzmán / Imagen Subliminal

Refurbishment Barn House by PYO arquitectos 2

Refurbishment Barn House by PYO arquitectos 3

The parts of the façade formerly of stone and brick weatherboarding were replaced by a monolithic wall of insulating concrete with formwork which reproduces the former texture of the timber.

Refurbishment Barn House by PYO arquitectos 4

Refurbishment Barn House by PYO arquitectos 5

In harmony with the slope of the terrain, the staggered arrangement of the ground floor levels provides a sequence of connected spaces avoiding conventional interior partitions.

Refurbishment Barn House by PYO arquitectos 6

Refurbishment Barn House by PYO arquitectos 7

In the interior, supporting walls were replaced by light metal pillars, opening up a large triple-height living room along the entire length of the building, which allows daylight to enter. A generous metal staircase gives access to the different rooms of the house.


Comments Off on Refurbishment Barn House by PYO arquitectos 0 03 September, 2016 Architecture September 3, 2016
comments powered by Disqus