The Post Office Conversion by Wiel Arets Architects
Posted by

The Post Office Conversion by Wiel Arets Architects

Sited at the edge of the Vrijthof square in the center of Maastricht, the Post project is 19 short-stay apartments hidden within a Dutch brick building – a post office originally constructed in 1915.

With the exception of these protected elements (cast iron balustrade, balconies façade), the building was completely stripped of its original structure and interior divisions. The result is 19 minimalist hotel-apartments with courtyard, provides loft living in the historical structure.

Architects: Wiel Arets Architects
Location: Maastricht, Netherlands
Photographgy: Courtesy of WAA

The Post Office Conversion by Wiel Arets Architects 4

The Post Office Conversion by Wiel Arets Architects 5

The Post Office Conversion by Wiel Arets Architects 14

The Post Office Conversion by Wiel Arets Architects 7

The Post Office Conversion by Wiel Arets Architects 2

Inspiration from architect:

The building is organized around a central circulation route, which begins in its courtyard and continues through to its the main staircase. Each new apartment is unique in both orientation and layout, imparting hotel-like living within the center of this ancient Roman city.


Comments Off on The Post Office Conversion by Wiel Arets Architects 42 10 August, 2014 Interiors August 10, 2014
comments powered by Disqus