House Studio in El Carmen by Ramon Esteve

Situated at a narrow corner in the historic centre of Valencia, House Studio in El Carmen was a refurbishment of existing ancient stone building. The roof attic crowns in the building, the inside space lighting screened by wooden lattices.

Architects: Ramon Esteve Estudio
Location: El Carmen, Valencia, Spain
Photography: Fernando Alda

House Studio in El Carmen by Ramon Esteve 01

House Studio in El Carmen by Ramon Esteve 04

House Studio in El Carmen by Ramon Esteve 05

House Studio in El Carmen by Ramon Esteve 12

Inspiration from architect:

The strong width front shutting wall gives a structural answer and unifies all the buildings constructive elements needs. This wall brings strength and besides of holding light shutting elements, generates a container where we modelled an internal fluid and lighted volume. All the interior come altogether being solved by the same acting criteria promoting the material regularity, grey, wood and white; and the light, sifted by wooden lattice.