Box117 Marc Benjamin Drewes + Schneider Oelsen
Posted by

Box117 Marc Benjamin Drewes + Schneider Oelsen

Local architects Marc Benjamin Drewes and Schneider Oelsen teamed up to renovated a former east german furniture factory in a Berlin backyard into a two-bedroom bright loft apartment.

Architects: Marc Benjamin Drewes, Schneider Oelsen
Location: Berlin, Germany
Photographs: Christoph Rokitta

Box117 Marc Benjamin Drewes + Schneider Oelse

© Christoph Rokitta

Box117 Marc Benjamin Drewes + Schneider Oelse

© Christoph Rokitta

The interior is organized by just two boxes to keep the character of an open wide space. The rough ceiling, partly old and painted and partly new concrete is taken as found and crossed with comfortable materials such as wood and cement tiles on the floor.

Box117 Marc Benjamin Drewes + Schneider Oelse

© Christoph Rokitta

Box117 Marc Benjamin Drewes + Schneider Oelse

© Christoph Rokitta

Box117 Marc Benjamin Drewes + Schneider Oelse

© Christoph Rokitta

Box117 Marc Benjamin Drewes + Schneider Oelse

© Christoph Rokitta

A shadow gap all around separates these boxes from the existing elements of the space and all doors are flush with the wall to accentuate the simple form. The raw concrete ceilings are preserving the industrial character. Partly old with a wooden pattern, partly new with a smooth surface the ceiling tells something about the history of the space.


Comments Off on Box117 Marc Benjamin Drewes + Schneider Oelsen 22 16 January, 2015 Interiors January 16, 2015
comments powered by Disqus