Webb Chapel Park Pavilion by Studio Joseph
Posted by

Webb Chapel Park Pavilion by Studio Joseph

Embedded in a grassy berm in Webb Chapel Park, this cantilevered concrete pavilion provides seating and shade to the recreational areas, sandwiched between a soccer field and toddler playground, the pavilion united community activities.

Architects: Studio Joseph
Location: Dallas, TX, USA
Photographs: Eduard Hueber / ArchPhoto

Webb Chapel Park Pavilion by Studio Joseph

© Eduard Hueber

Webb Chapel Park Pavilion by Studio Joseph

© Eduard Hueber

With a whimsical surprise of color, the pyramidal voids in the roof is a natural ventilation system encouraging convection breezes based on the temperature differential between seating embedding in a berm and the hot Texan air above.

Webb Chapel Park Pavilion by Studio Joseph

© Eduard Hueber

Webb Chapel Park Pavilion by Studio Joseph

© Eduard Hueber

Webb Chapel Park Pavilion by Studio Joseph

© Eduard Hueber

Inspiration from architect:

The solution asserts pure geometry to simultaneously achieve bold form and function. A concrete canopy of exaggerated depth enables a simple structure with minimal visible supports to create virtually seamless views of the surrounding site. The result is an impressive cantilever that comfortably sits atop a mere three structural supports.

Webb Chapel Park Pavilion by Studio Joseph

© Eduard Hueber

Webb Chapel Park Pavilion by Studio Joseph

© Eduard Hueber


Comments Off on Webb Chapel Park Pavilion by Studio Joseph 6 16 February, 2015 Architecture February 16, 2015
comments powered by Disqus