Villa Molinari-Desmeules by Fovea architectes

Located within a residential area in Bevaix village, the Villa Molinari-Desmeules is a brown wedge-shaped building surrounded by neighbors vegetation.

Swiss architecture firm Fovea has created a simple structure and a hierarchy of spaces through adding outside the inner sequence of the house.

Architects: Fovea architectes
Location: Bevaix, Neuchâtel, Switzerland
Photography: Thomas Jantscher

Villa Molinari-Desmeules by Fovea architectes 1

Villa Molinari-Desmeules by Fovea architectes 3

Villa Molinari-Desmeules by Fovea architectes 6

Villa Molinari-Desmeules by Fovea architectes 9

Villa Molinari-Desmeules by Fovea architectes 13

Inspiration from architect:

This double sequence induces a possibility of speech between them. The parts are then designed according to their function as that according to their relationship to the area where they open.