Starfall Farm Extension by Invisible Studio
Posted by

Starfall Farm Extension by Invisible Studio

Situated on the springs town of Bath in the rolling countryside of southwest England, UK practice Invisible Studio has created a stunning extension and alteration to a derelict Georgian farmhouse.

Architects: Invisible Studio
Location: Bath, Somerset, England, UK
Photographs: Damian Russell

Starfall Farm Extension by Invisible Studio

© Damian Russell

Starfall Farm Extension by Invisible Studio

© Damian Russell

Starfall Farm Extension by Invisible Studio

© Damian Russell

The new cladding was designed to conceal the proportions of the openings of the astonishingly ugly rear extension, and allow maximum light to penetrate into the heart of the building, while pull apart on the new bit to reveal key views into landscape of St Catherine’s Valley.

Starfall Farm Extension by Invisible Studio

© Damian Russell

Starfall Farm Extension by Invisible Studio

© Damian Russell

Starfall Farm Extension by Invisible Studio

© Damian Russell

The thermal mass is ruthlessly exposed internally: concrete floor, bare plastered concrete block walls, concrete kitchen and other built in benches…

Starfall Farm Extension by Invisible Studio

© Damian Russell

Starfall Farm Extension by Invisible Studio

© Damian Russell

Inspiration from architects:

The strategy was to find a material language – the cladding – that allowed the ugliness of the existing building to be masked and concealed, whilst also wrapping seamlessly round a new extension. The intention also was to do a building that performs really well, so is economical in how and where openings are placed.


Comments Off on Starfall Farm Extension by Invisible Studio 42 27 April, 2015 Architecture April 27, 2015
comments powered by Disqus