House VDV by Graux & Baeyens architecten
Posted by

House VDV by Graux & Baeyens architecten

Located just outside the town of Ghent, House VDV is a single family house rebuilt on the site where a castle destroyed in WWII.

Retained the historical wall, covered with copper from the facades to the roof, connected by big floor glass walls, the house is conceived as a pavilion.

Architects: Graux & Baeyens architecten
Location: Destelbergen, Belgium
Photography: Filip Dujardin

House VDV Belgium by Graux Baeyens architecten 04

House Belgium by Graux Baeyens architecten 03

House Belgium by Graux Baeyens architecten 09

House VDV Belgium by Graux Baeyens architecten 10

House Belgium by Graux Baeyens architecten 11

Inspiration from architect:

House VDV appears simultaneously familiar and strange. The volume, consisting of one level with a pitched roof, alludes to familiar archetypes such as the rural homestead or barn. But at the same time the volume is broken up by large glass facades, so that the relationship is established with the surrounding trees and the listed castle wall.


Comments Off on House VDV by Graux & Baeyens architecten 383 04 May, 2014 Architecture May 4, 2014
comments powered by Disqus