House in Torreira by nu.ma arquitectura

House in Torreira is a rectangular shaped building inserted in a steep slope, Aveiro-based architect Nuno Silva used white fence for façade and interior combines topographical features.

Architects: Nuno Silva / nu.ma arquitectura
Location: Torreira, Murtosa, Portugal
Photography: ITS. Ivo tavares studio

House in Torreira by nu.ma arquitectura 04

House in Torreira by nu.ma arquitectura 02

House in Torreira by nu.ma arquitectura 08

Torreira House by Nuno Silva 03

Inspiration from architect:

Due to land conditions and due to constructions rules, the first idea was to occupy the area for construction till their limits. Volumetrically, the house detains two levels in the main volume and one level in the garage zone. The regulation for this parcel imposes the obligation for a house with a ridge roof and the use of ceramic tiles.