Forest Pavilion near Bruxelles by Stekke + Fraas
Posted by

Forest Pavilion near Bruxelles by Stekke + Fraas

Blending into the lush nature surroundings in the middle of the woods near Bruxelles, the Forest Pavilion is a small living unit looks like a black zinc box floating on the slope.

Architects: Stekke + Fraas
Location: Villers-la-Ville, Belgium
Photographs: Tim Van de Velde

Forest Pavilion near Bruxelles by Stekke + Fraas

© Tim Van de Velde

Forest Pavilion near Bruxelles by Stekke + Fraas

© Tim Van de Velde

Architects Stekke + Fraas built a two-storey refuge for a young couple: in daytime it absorbes the radiant light of the woods, at night its a comforting shelter against darkness.

Forest Pavilion near Bruxelles by Stekke + Fraas

© Tim Van de Velde

Forest Pavilion near Bruxelles by Stekke + Fraas

© Tim Van de Velde

Forest Pavilion near Bruxelles by Stekke + Fraas

© Tim Van de Velde

Forest Pavilion near Bruxelles by Stekke + Fraas

© Tim Van de Velde

The eight concrete piles gave the advantage to open up the back of the volume and be on the same height of the tree trunks. Inside, two levels communicate through the use of open space planning.

Forest Pavilion near Bruxelles by Stekke + Fraas

© Tim Van de Velde


Comments Off on Forest Pavilion near Bruxelles by Stekke + Fraas 48 02 March, 2015 Architecture March 2, 2015
comments powered by Disqus