Courtyard House by NOA / NO ARCHITECTURE

Perches on a lush hillside in Aurora, overlooking the protected wetlands and Pudding River, the Courtyard House is a single level building sinking into the sloping site.

Designed for a multi-generational family, the central living spaces is a single courtyard with skylights conceived as a spatial divider, like a family camp.

Architects: NO ARCHITECTURE
Location: Aurora, Oregon, USA
Photography: Iwan Baan

Courtyard House by NOA NO ARCHITECTURE 4

Courtyard House by NOA NO ARCHITECTURE 7

Entered through an underground garage court, the house’s six spaces flow in a continuous loop around a series of separate bathroom and storages cores that flock and disperse to allow the rooms to be experienced as a single loft or as a series of individual rooms.

Courtyard House by NOA NO ARCHITECTURE 6

Courtyard House by NOA NO ARCHITECTURE 10

Courtyard House by NOA NO ARCHITECTURE 11

Inspiration from architect:

The Courtyard House re-conceives low-density metropolitan living by concentrating the traditional single-family residence into a courtyard house. By utilizing a marginal site and downsizing the conventional house by 1/3, the Courtyard House sponsors more collective and ecological forms of life without sacrificing the necessary privacy of daily living.