Courtyard House in Gippsland by Studio Moore
Posted by

Courtyard House in Gippsland by Studio Moore

Located in an economic rural region in the south-eastern of Victoria, Australia, the Courtyard House is a meticulously crafted, minimalist extension connected into the existing house. Young interior designer Andrea Moore designed this house for her parents.

Architects: Studio Moore
Location: Gippsland, Victoria, Australia
Photographs: Lachlan Moore

Courtyard House in Gippsland by Studio Moore

© Lachlan Moore

Courtyard House in Gippsland by Studio Moore

© Lachlan Moore

The house is clearly divided into two distinct parts: the old building contains the bedrooms and a small, combined sitting room and study, while the new pavilion contains the main living areas, utility areas and garage.

Courtyard House in Gippsland by Studio Moore

© Lachlan Moore

Courtyard House in Gippsland by Studio Moore

© Lachlan Moore

A courtyard is inserted into the centre axis dictated by the formality of the existing house, overlapping into the central passage. The main living spaces wrap around this void allowing maximum light and connection with the sky.

Courtyard House in Gippsland by Studio Moore

© Lachlan Moore

Courtyard House in Gippsland by Studio Moore

© Lachlan Moore

The new pavilion’s exterior is bold and strong contrast with existing house, the front elevation is purposefully modest, as the garage interconnects with the homestead, disguised in timber. More Courtyard house ideas on ideasgn >>

Courtyard House in Gippsland by Studio Moore

© Lachlan Moore

The main living area and 12m cabinetry wall forms the spine of the building, anchoring the building and providing a 180 degree view of the landscape through large sections of floor-to-ceiling glazing and oversized picture windows.

Courtyard House in Gippsland by Studio Moore

© Lachlan Moore

Courtyard House in Gippsland by Studio Moore

© Lachlan Moore

Inspiration from architects:

The design of courtyard house was strongly informed by the existing traditional building on the site. Externally the addition contrasts the existing building, designed to fade into the landscape over time.


Comments Off on Courtyard House in Gippsland by Studio Moore 42 05 June, 2015 Architecture June 5, 2015
comments powered by Disqus