Confignon House by Localarchitecture

Situated in a town on the outskirts of Geneva, the Confignon House is a saw-toothed concrete residence built within an elongated hillside plot.

Its three volumes shift down following the land’s gentle slope, each volume opens sideways towards the orchard on both sides.

Architects: Localarchitecture
Location: Confignon, Geneva, Switzerland
Photography: MGBR Photographie d’Architecture

Confignon House by Localarchitecture 2

Confignon House by Localarchitecture 3

Inspiration from architect:

The structural concrete shell that ensures protection against the noise pollution coming from the road bellow, expresses the uneven shape resulting from the height variations of the interior spaces. The large windows reinforce the transparency of the building while that the vertical rhythm and depth of the pinewood posts accentuate the close relationship between each interior space and its outside extension.

Confignon House by Localarchitecture 4

Confignon House by Localarchitecture 6