Christian Marin Community Center by Guillaume Ramillien
Posted by

Christian Marin Community Center by Guillaume Ramillien

Located on the entrance of the park, contrasting with the architectural design of its surrounding buildings, the Christian Marin Community Center is a part of the urban renovation project of the Saint-Martin district, the eco-sustainable Pasteur district and the downtown area.

Architects: Guillaume Ramillien Architecture
Location: Limeil-Brévannes, Paris, France
Photography: Pascal Amoyel

Christian Marin Community Center by Guillaume Ramillien Architecture 2

Christian Marin Community Center by Guillaume Ramillien Architecture 3

The building expands from the ground floor up to the first floor. Its dimension reaches towards the adjoining gable in order to minimize its impact. The green roof, that covers the building and reminds of a blooming meadow, slopes to the side and extends vertically on that wall to cover and incorporate it.

Christian Marin Community Center by Guillaume Ramillien Architecture 4

Christian Marin Community Center by Guillaume Ramillien Architecture 5

The large bay windows, arranged in staggered rows, accentuate the generosity of the indoor space as well as the expressiveness of the building’s appearance, based on the raw wood cladding. This outside appearance reminds of a textile pattern, thanks to the use of two different woods – larch wood and douglas wood- as well as a shading effect with light reflecting on each wood panel.

Christian Marin Community Center by Guillaume Ramillien Architecture 8

Christian Marin Community Center by Guillaume Ramillien Architecture 6

Christian Marin Community Center by Guillaume Ramillien Architecture 7


Comments Off on Christian Marin Community Center by Guillaume Ramillien 0 06 December, 2015 Architecture December 6, 2015
comments powered by Disqus