Casa ai Pozzi by Silvia Gmür Reto Gmür Architekten

© Giuseppe Micciché

Casa ai Pozzi by Silvia Gmür Reto Gmür

Stands part of a steep slope on the mountainous shores of Lake Maggiore, the Casa ai Pozzi is a glass-and-concrete hillside house with a stunning Alpine views.

Architects: Silvia Gmür Reto Gmür Architekten
Location: Minusio, Ticino, Switzerland
Photographs: Giuseppe Micciché, Hélène Binet

Casa ai Pozzi by Silvia Gmür Reto Gmür Architekten
© Giuseppe Micciché
Casa ai Pozzi by Silvia Gmür Reto Gmür Architekten
© Giuseppe Micciché

The concrete inverted pyramid that supports the structure subtly mirrors the surrounding mountain peaks.The “landscape facade” provides a powerful effect by integrating the house into the terrain, the landscape context becomes part of its interior.

Casa ai Pozzi by Silvia Gmür Reto Gmür Architekten
© Giuseppe Micciché
Casa ai Pozzi by Silvia Gmür Reto Gmür Architekten
© Giuseppe Micciché

[show_AdSense float=”left” ad_client=”pub-9860894674599981″ ad_slot=”8652089039″ ad_width=”336″ ad_height=”280″ ]

Casa ai Pozzi by Silvia Gmür Reto Gmür Architekten
© Giuseppe Micciché

The water that flowed right across the property and down into the valley has been captured and channelled into two pools that reflect the light.

Casa ai Pozzi by Silvia Gmür Reto Gmür Architekten
© Hélène Binet
Casa ai Pozzi by Silvia Gmür Reto Gmür Architekten
© Hélène Binet

Inspiration from architect:

Our objective in this project was to examine fundamental questions of architecture, not to meet specific requirements. The house is primarily a means of physical and psychological protection in that it separates an area used by individuals from the outside world.

Casa ai Pozzi by Silvia Gmür Reto Gmür Architekten
© Hélène Binet