Boundary House / BKK Architects

Boundary House designed by BKK architects is a private house in Sandringham, Australia, the placement of the existing residence on the site presented a series of rather awkward residual spaces.

Architects: BKK Architects
Location: Sandringham, Victoria, Australia
Photographs: Shannon McGrath

Boundary-House-Australia-by-BKK-Architects-002

Boundary-House-Australia-by-BKK-Architects-004

Boundary-House-Australia-by-BKK-Architects-006

Boundary-House-Australia-by-BKK-Architects-010a

The siting of the existing residence was at the centre, creating a series of awkward residual spaces that had no relation to climate or occupation. The brief was to increase the size of the residence and retain a sense of landscape. Our strategy for the project was to draw the extension around the perimeter of the site to create a new courtyard and expose the living area to the northern orientation. Through this process an elongated gallery space was created internally for their artwork.