Barwon House by Auhaus Architecture
Posted by

Barwon House by Auhaus Architecture

Located in Barwon Heads, Auhaus Architecture has renovated a tiny weatherboard beach shack to a semi-permanent residence and a holiday house for extended family, and added a new guest pavilion that linked by a timber deck.

Architects: Auhaus Architecture
Location: Barwon Heads, Victoria, Australia
Photographs: Courtesy of Auhaus Architecture

Barwon House ideasgn by Auhaus Architecture 5

Barwon House ideasgn by Auhaus Architecture 3

The existing timber framing was retained and reconditioned where usable, combined with new timber framing forming two gabled pavilion structures nested amongst twisted ti trees.

Barwon House ideasgn by Auhaus Architecture 4

Barwon House ideasgn by Auhaus Architecture 8

Barwon House ideasgn by Auhaus Architecture 9

Barwon House ideasgn by Auhaus Architecture 10

Inspiration from architect:

Light and space are amplified within the original floor area by exaggerating the height of the gabled roof form and opening up the interiors with cathedral ceilings. Ancient tea trees surrounding the deck create a sculptural focal point for both pavilions and act in counterpoint to the strong geometry of the house.

Barwon-House ideasgn by Auhaus Architecture 7

Barwon-House ideasgn by Auhaus Architecture 11


Comments Off on Barwon House by Auhaus Architecture 32 17 February, 2015 Architecture February 17, 2015
comments powered by Disqus